Notiuni elementare despre neputinta.

hai-sictir1

Neputinta este, atunci cand, nu poti. Nu pentru ca nu vrei. Nu pentru ca nu stii. Nu pentru ca iti repugna. Nu. Si pur si simplu pentru ca nu poti. Unii sunt de parere ca neputinta se ascunde si sub diferite alte forme cum ar fi: „NEPUTÍNŢĂ s. v. afecţiune, boală, impotenţă, infirmitate, invaliditate, lipsă, maladie, mizerie, nevoie, sărăcie.” Bineinteles, ca uneori se confunda cu lenea,dar numai in cazuri particulare. Sunt convins ca in curand medicina+psihologia(=LOVE) o sa demonstreze stiintific faptul ca neputinta este o alergie pe fond de imbecilitate. Cu cat sunt mai multi imbecili in preajma neputinciosului cu atat acesta devine mai apatic si mai nevorbaret si mai inclinat spre necomunicare, dar mai ales, se remarca  o tendinta acuta de izolare.(n.r. cel mai adesea subiectii tind sa mearga inspre munti si mai putin catre ses sau campie).

De asemenea, Neputinta, se pare ca are o conexiune directa cu Demnitatea, Caracterul,bunul simt si ,nu neaparat, Inteligenta. In istoria recenta a lumii civilizate moderne capitaliste danubiano-pontice, la o privire mai atenta, putem vedea cum in ultimii 70 de ani aceste aspecte ale omului au fost total aruncate la gunoi,impreuna cu posesorii lor care au fost deposedati de tot,devenind astfel neputinciosi. Cei mai multi au murit neputinciosi, neputand sa renunte la principii.

Neputinta, se manifesta de asemenea si in forme specifice pe regiuni geografice. In Romania, de exemplu, exista o forma autentica de neputinta, ce dateaza de foarte, foarte mult timp. Neputinta romaneasca, este cunoscuta mai ales sub denumirea populara de ,,sictir”. ,,Sictiritul” romanesc se intalneste mai ales in zonele periferice ale marilor orase,atat din Romania cat si de peste hotare. Autoritatile din unele tari chiar i-au expulzat pe romanii care erau infectati cu ,,sictir”de teama unei epidemii de sictireala.

Neputinta este o intrebare cu atat de multe raspunsuri incat atunci cand incepi sa le realizezi si sa le constientizezi,te blochezi. Realizezi ca nimic nu are rost, ca totul este desertaciune si praf in vant. Si devii neputincios.

You must be logged in to post a comment.